Een reis door de geschiedenis van Pouw Vervoer

Over ons

Klaar voor de start?

1992

Johan Pouw is gestart met drie bussen voor lokaal horecavervoer van de uitgaansgelegenheid de Manebrug in Lopik. Om de uitgaande jeugd weer veilig thuis te brengen na hun stapavond gebruiken eigenaren Johan en Theo Pouw een touringcar en twee kleine busjes.

Uitbreiding

1993

Al snel kwam het verzoek of deze bussen ingezet kunnen worden voor een bruiloft van Manebrug klanten die elkaar hebben ontmoet in de discotheek en een basisschool die ging schoolzwemmen en gymmen. De oprichting van Pouw Vervoer is een feit. De vraag naar busvervoer blijkt zo groot dat snel uitbreiding volgt en de eerste touringcarchauffeurs bij Pouw Vervoer in dienst komen.

''Touringcarbedrijf''

1999

Als bevestiging dat Pouw Vervoer definitief is toegetreden tot de gevestigde orde, mogen we voortaan het “Keurmerk Touringcarbedrijf” dragen op onze bussen. Ondertussen is er op het boerenerf van de familie Pouw in Kockengen geen ruimte meer voor nieuwe bussen waardoor de onderneming verhuist naar een ruimere locatie in Lopik.

“Het gezelligste busbedrijf van Nederland”

2001

Naast het horecavervoer worden we al snel een bekende naam als aanbieder van groepsreizen en schoolreizen door de gehele regio. De herkenbare blauw-witte bussen zijn regelmatig te zien op de wegen van Nederland en ondertussen ook door heel Europa. Met het motto “Het gezelligste busbedrijf van Nederland” kan niemand meer om Pouw Vervoer heen.

Verhuizing naar IJsselstein

2005

We krijgen het verzoek het openbaar vervoer in de regio te ondersteunen, dit zorgt voor een flinke uitbreiding van ons wagenpark. De locatie in Lopik biedt niet genoeg ruimte voor het groeiende wagenpark waardoor een verhuizing naar IJsselstein volgt.

Nieuwe vestiging in Woerden

2013

Van Rooyen’s Tours wordt toegevoegd bij Pouw Vervoer, waardoor er een vestiging bijkomt in Woerden.

Verhuizing naar Vianen

2015

Het pand in IJsselstein wordt te klein, we verhuizen naar een ruimere locatie in Vianen.

Het internationale milieucertificaat

2019

Pouw Vervoer behaalt het internationale milieucertificaat ISO14001. Dit certificaat geeft aan dat wij een managementsysteem hanteren, dat voldoet aan de vastgestelde eisen op het gebied van milieu.

Creativiteit en innovatie

2020

In tijden van crisis gaat Pouw Vervoer in samenwerking met de GGD testbussen inzetten. Een hoogtepunt op gebied van creativiteit en innovatie.

De Dutch Grand Prix

2021

De Dutch Grand Prix wordt na ruim 30 jaar weer gereden in Zandvoort. Pouw Vervoer regelt het volledige vervoer bij deze logistieke operatie. Het was een groot succes en is in 2023 weer herhaald.

Een mooie toekomst

2024

Van discobus tot een van de bekendste aanbieders van busvervoer in midden Nederland, Pouw Vervoer neemt telkens weer de stap naar een nieuw niveau, maar zonder uit het oog te verliezen hoe het ooit allemaal begon.

"De mogelijkheden eindeloos met wat je kan doen binnen Pouw Vervoer. Iedereen staat er voor open om naar je wensen te luisteren. Zo ben ik in een korte tijd veel gegroeid als buschauffeuse en heb ik de leukste ervaringen opgedaan"
Jacklyne
Buschauffeusse

Bekijk onze evenementen

Open dag

6 april 2024

Altijd al een keer bij ons willen langskomen? Dat kan binnenkort!

Lees meer

Blijf op de hoogte van onze vacatures!

Staat jouw droom vacature nog niet op de website? Geen probleem! Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.